Primarul orașului Cimișlia, Gheorghe Răileanu, va candida la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova în circumscripția uninominală nr. 40 - Cimișlia. Destea aceasta a anunțat concurentul pe o rețea de socializare.

„În ultimile săptămâni ale acestui an - 2018, am fost contactat de mulți prieteni și cunoscuți, care m-au sfătuit să-mi înaintez candidatura la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova în circumscripția uninominală nr. 40 Cimișlia. Mi-au fost aduse diferite argumente în favoarea implicării mele în acest exercițiu responsabil, dar și greu. Am analizat situația și șansele pe care le-aș avea în calitate de candidat la alegeri, dar și rolul pe care l-aș putea avea în viitorul parlament”, scrie Gheorghe Răileanu.

Primarul de Cimișlia mai spune că datorită experienței acumulate crede că ar putea contribui la o mai bună gestionare a problemelor publice, în special la îmbunătățirea situației economice, sociale și ecologice în regiunea de Sud a Moldovei, în localitățile din bazinul rîului Cogîlnic.

„În final am decis să accept propunerea grupului de inițiativă, să-mi asum îndrăzneala și responsabilitatea de-a candida la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova în circumscripția uninominală nr. 40 Cimișlia”, a conchis primarul orașului Cimișlia.

Gheorghe Răileanu este primar al orașului Cimișlia din anul 2011, când a fost ales pe listele Partidului Liberal Democrat și reales în anul 2015.