Președintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, va candida la alegerile parlamentare pe circumscripția nr.32. Despre aceasta a anunțat liberalul pe o rețea de socializare.

Liderul PL consideră că este „o decizie personală, cu recomandare și pentru alții”. Acesta îi va avea ca contracandidați pe Svetlana Popa - PSRM, Nina Costiuc - PD, Mihai Popșoi - ACUM.

„Mai departe însă va fi în fel următor:

- în timp ce vor acumula semnături pe listele de subscripție, voluntarii PL vor verifica (inclusiv prin sondaje) în localitățile din cadrul circumscripției, preferințele alegătorilor pentru candidați

- în cazul în care majoritatea covârșitoare va susține un candidat al opoziției pro-europene, atunci nu mă voi înregistra și voi susține acel candidat;

- în cazul în care se va confirma susținerea din ultimii 10 ani pentru subsemnatul, voi depune dosarul, în ultima zi, pe 24 ianuarie, și voi participa la alegeri pe această circumscripție. Să vedem însă dacă, simetric, se vor retrage concurenții”, se arată în postarea lui Chirtoacă.

Liberalul susține că „candidații vor fi verificați prin prisma "filtrului" alegătorilor, votul unionist și pro-european nu va fi risipit, iar candidații regimului Plahotniuc - Dodon, vor putea fi bătuți mai ușor.”

„De fapt, pentru această circumscripție nr. 32, am depus dosarul și în cadrul "ACUM", pentru aici este și localitate de baștină a familiei și tot aici locuiesc în prezent - la Colonița. După cum se vede competiția în ACUM, la care nu am fost admis, pentru că aș fi "întârziat", era cu domnul Popșoi, care a insinuat recent urât la adresa domnului Chirinciuc că ar fi "amator se mămăligă și peste"...”, mai adaugă Chirtoacă.

Totodată, liderul PL și-a manifestat susținerea pentru doi candidați din circumscripțiile uninominale.

„La Cimișlia merită să fie susținut Gheorghe Răileanu, iar la Leova - Alexandru Bujorean etc. Astfel vor fi apreciate la modul real meritocrația și ponderea candidaților în circumscîrpții, iar în final vom avea un singur candidat pe circumscripție din partea unioniștilor și pro - europenior”, susține Chirtoacă.

Liberalul mai spune că „dacă în cazul ACUM, un termen limită nu a fost anunțat nici până astăzi, în acest caz, nu uitați, termenul limită este Ziua Unirii, 24 ianuarie și aveți grijă să nu "întârziați! Da, și ar fi bine să aveți un mesaj și o acțiunie de Ziua Unirii Principatelor Române, noi vom avea cu siguranță, iar Dvs., cu timpul, o să deveniți și voi unioniști.”

„Dacă facem toți ceea ce am descris mai sus, atunci putem avea un "WIN WIN", prin consolidare și mobilizare atât a unioniștilor cât și a pro-europenilor, ceea ce ar crea un val și mai mare de vot de protest împotriva regimului”, a conchis Chirtoacă. 

Amintim că ieri, 28 decembrie, Consiliul Republican al Partidului Liberal, a decis participarea PL în alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, într-un front comun cu mai multe organizații unioniste.