Maia Sandu, candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) susține că va sesiza mâine Procuratura Generală în cazul colectării timp de 24 de ore a semnăturilor necesare pentru candidatul Partidului Democrat (PD) Marian Lupu.

Maia Sandu, candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) susține că va sesiza mâine Procuratura Generală în cazul colectării timp de 24 de ore a semnăturilor necesare pentru candidatul Partidului Democrat (PD) Marian Lupu.

În cadrul unei conferințe de presă organizate astăzi, Maia Sandu, a declarat că PD și-a folosit resursele administrative pentru a colecta semnăturile necesare dar și că ar fi constrâns primarii ca să rămână vineri după orele de muncă pentru ca să verifice listele cu semnături.

„Am vrut astăzi să depunem această solicitare însă Procuratura Generală nu lucrează duminica, iar noi nu avem influența și tupeul Partidului Democrat pentru ca să-i cerem acestei instituții să-și deschidă ușile într-o zi de odihnă [...] Cerem de la procuratură ca să ne confirme că a fost posibil ca de la ora 14 până la ora 17, PD să fi obținut toate semnăturile într-o zi, și repsectiv confirmările de la primari pe perioada zilei de muncă”, a spus Maia Sandu. 

Liderul PAS a mai menționat că mai mulți cetățeni din diasporă doresc să sprijine candidatul PAS însă acest lucru nu este posibil din cauza birocrației excesive. 

Întrebată de ce nu a sesizat procuratura anterior când era membru al PLDM și când au fost mediatizate cazuri în care partidul din care făcea parte atunci a folosit resursele administrative din cadrul MAI dar și profesorii pentru a participa la campaniile electorale anteriorare, Maia Sandu a spus:

Nu-mi amintesc ca PLDM să fi colectat vreodată 29 de mii de semnături în 4 sau 5 ore. Au fost foarte multe cazuri. Dumneavoastră pe câte subiecte din astea ați sesizat procuratura? De ce eu trebuia să sesizez procuratura pe toate subiectele care s-au întâmplat pe toate fraudele pe care s-au întâmplat de-a lungul anilor [...] Acum este un caz absolut strigător la cer și sesizăm procuratura [...] Eu pot să răspund pentru faptele pe care le-am făcut eu și dacă îmi demonstrați, îmi aduceți un caz, în care eu am influențat o persoană din sistemul educațional, discutăm. Eu vă spun cu toată certitudinea și responsabilitatea că eu nu am făcut presiune politică pe nici-un angajat din sistemul educațional. 

Amintim că la alegerile parlamentare și locale care au avut loc anterior, presa a scris de mai multe ori despre faptul că PLDM și-a fi folosit resursele administrative în campaniile electorale. 

Vezi mai jos video de la conferința de presă de astăzi a liderul PAS, Maia Sandu: