După ce blocul ACUM a reacționat la declarațiile liderului PL și a spus că nu a existat opțiunea ca PL să facă parte din blocul ACUM, Chirtoacă susține că blocul își dă arama pe față.

„După ce v-am demascat, vă dați încet arama pe față. Astăzi, pentru prima dată, spuneți: "niciodată nu a existat posibilitatea ca PL să facă parte din ACUM". Trebuia să o spuneți de la început și să nu mințiți lumea.
La ce am mai negociat o lună întreagă?
la ce am mai atins compromisul?
La ce ați mai salutat aderarea PL la ACUM, pe 16 decembrie?
La ce am mai trimis candidații pentru concursul de meritocrație?
La ce ați mai chemat la unitate, dacă nu o vreți și o distrugeți, chiar dacă alții o construiesc?

Iată ce ați spus pe 16 decembrie, cu privire la decizia PL de a adera la blocul ACUM: A.Năstase: "Suntem deschiși pentru exponenții societății civile, oameni de bună credință, integri, oameni de calitate în RM.“; M. Sandu: “Suntem deschiși pentru cei care se bucură de încrederea cetățeanului. Ne dorim să avem o echipă cât mai reprezentativă."
pentru conformitate link-ul cu imagini video: http://protv.md/…/pl-va-merge-in-alegerile-parlamentare-din… ...iar peste 5 zile, din pod, spuneți deja că este târziu și că nu a existat opțiunea ca PL să facă parte din ACUM”, se arată într-o postare pe o rețea de socializare a președintelui PL.

Amintim că, astăzi blocul electoral condus de Maia Sandu și Andrei Năstase a respins versiunea liderului PL, Dorin Chirtoacă, care a declarat că „din 17 până pe 21 nimeni nu a spus că există vreun termen limită pentru a depune dosarele spre examinare comisiei de meritocrație”.