Blocul ACUM Platforma DA și PAS a venit cu o reacție la acuzațiile conducerii PL privind înaintarea candidaților pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

„Blocul „ACUM” a fost constituit din Platforma „DA” și PAS. Nu a existat opțiunea ca PL să facă parte din blocul „ACUM”. Propunerea noastră era să acceptăm în concurs membri din alte partide, inclusiv PL. La data trimiterii candidaților potențiali de către PL, procesul de evaluare era aproape finalizat. Ne-am exprimat disponibilitatea sa discutăm doar circumscripțiile pentru care nu este stabilit candidatul final”, se arată într-o postare, pe o rețea de socializare, a Blocului „ACUM”.

Astfel, blocul electoral condus de Maia Sandu și Andrei Năstase a respins versiunea liderului PL, Dorin Chirtoacă, care a declarat că „din 17 până pe 21 nimeni nu a spus că există vreun termen limită pentru a depune dosarele spre examinare comisiei de meritocrație”.

În cadrul unei conferințe de astăzi, 25 decembrie, PL a decis să convoace biroul politic pentru a decide dacă mai rămâne sau nu în blocul ACUM, la nici zece zile de la decizia de a merge împreună în alegeri. 

Amintim că PL a decis să se alăture blocului ACUM pe 16 decembrie