Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, susține că a sperat ca actualul președinte Nicolae Timofti să nu semneze decretul de numire a lui Eduard Harunjen în funcția de procuror general.

Pe pagina sa de Facebook, Maia Sandu scrie că Nicolae Timofti a semnat „în mare grabă și pe furiș, decretul de numire a lui Harunjen în funcția de Procuror General”.

„Până în ultima clipă am sperat că Președintele Timofti nu va ceda definitiv mofturilor lui Plahotniuc. M-am înșelat. Acesta a semnat”, susține politicianul.

În continuare liderul PAS adaugă că, de fapt, acest lucru „îi pică” bine președintelui ales, Igor Dodon, care, în ultima perioada, i-a învinovățit pe Maia Sandu și Andrei Năstase că prin tergiversarea proceselor de judecată, ale căror decizii sunt necesare pentru validarea alegerilor prezidențiale, vor permite învestirea grabnică în funcție a unui procuror general.  

„Pe de altă parte, această găselniță îi pică bine și lui Dodon. După ce timp de trei săptămâni nu a scos niciun cuvânt despre corupție și despre „coordonatorul" acesteia (se teme în continuare să-i zică pe nume), Dodon şi-a amintit abia ieri de numirea Procurorului General. Acum vrea să-l creadă cineva că intenţiona să respingă candidatura lui Harunjen. Este foarte clar pentru toți că numirea unui procuror general agreat de Plahotniuc a fost parte a înţelegerii care i-a adus lui Dodon sprijinul PD-ului şi al instituţiilor statului în aceste alegeri. Un spectacol prost, jucat de un actor prost”, conchide Maia Sandu. 

Amintim că astăzi președintele Nicolae Timofti a semnat decretul de numire a lui Eduard Harunjen în calitate de procuror general. Șeful statului continuă să-și îndeplinească atribuțiile din motivul că Curtea Constituțională încă nu a validat rezultatul alegerilor prezidențiale din cauza multiplelor adresări în instanțe ce țin de eventuale fraude în cadrul scrutinului.

Ulterior a scris pe pagina sa de Facebook că anume Maia Sandu și Andrei Năstase poartă răspunderea pentru numirea lui Eduard Harunjen în calitate de procuror general.