Partidul Liberal (PL), care a decis să nu participe separat la alegerile parlamentare, dar să sprijine Blocul electoral „ACUM”, nu a înaintat, deocamdată, lista candidaților săi comisiei pentru meritocrație instituită de PAS și PPDA. Acest lucru îi pune pe gânduri pe Maia Sandu și Andrei Năstase.

Potrivit celor doi lideri ai Blocului „ACUM”, Dorin Chirtoacă ar trebui să se miște mai repede, pentru că a rămas foarte puțin timp până la definitivarea candidaților care se vor regăsi pe lista comună și în circumscripțiile uninominale.

„E cam târziu. Noi tot nu prea înțelegem ce se întâmplă acolo, pentru că se apropie termenul de a înscrie candidații”, a declarat lidera PAS, Maia Sandu, la PRO TV.

De aceeași părere este și Năstase, care tinde să-i de dreptate fostului vicepreședinte al PL, Valeriu Munteanu, după ce ultimul avertizase că vor fi probleme cu liberalii: „Tărăgănarea din partea PL e adevărată. Să nu credeți că ceea ce a spus Valeriu Munteanu nu e adevărat. E o tărăgănare flagrantă din partea PL-ului. Asta ne pune pe gânduri, dar nu ne oprește din procese. Nu ne supărăm, așteptăm".

De menționat că Dorin Chirtoacă a declarat zilele trecute că ia în calcul și faptul că niciun liberal nu va fi acceptat pe lista comună a Blocului „ACUM" sau pentru circumscripțiile uninominale. Dacă s-ar întâmpla acest lucru, Chirtoacă spune că va rămâne oricum alături de Blocul „ACUM" și va promova Unirea cu România în campania electorală.