Președintele ales, Igor Dodon, consideră că anume Maia Sandu și Andrei Năstase poartă răspunderea pentru numirea lui Eduard Harunjen în calitate de procuror general.

Într-o postare pe Facebook el scrie că, din cauza necesității numirii procurorului general, a fost tergiversată procedura de validare a scrutinului prezidențial.

Iată rezultatul tergiversării, Maia Sandu și Andrei Năstase! Aveți procuror. Probabil Coordonatorul acum vă aplaudă. Ceea ce ați făcut voi e o mare greșeală politică. Iată ce se întâmplă când frustrarea și emoțiile înăbușă rațiunea. Am propus sa discutăm imediat după alegeri, pe 14 noiembrie. Ați refuzat. În loc să luptați cu guvernarea, ați ales să vă răzbunați pe mine. Cu ce s-au ales cetățenii de la asta? Dacă ați făcut-o inconștient, tergiversând validarea mandatului meu, înseamnă că nu sunteți politicieni maturi. Dacă ați făcut-o conștient, înseamnă că sunteți niște lași politici, ambii”, a subliniat el.

Amintim că astăzi președintele Nicolae Timofti a semnat decretul de numire a lui Eduard Harunjen în calitate de procuror general. Șeful statului continuă să-și îndeplinească atribuțiile, deoarece  Curtea Constituțională încă nu a validat rezultatul alegerilor prezidențiale din cauza multiplelor apeluri în instanțe ce țin de eventuale fraude în cadrul scrutinului.