Maria Stoianov are intenția de a candida ca independent la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, în circumscripția Strășeni. Cunoscuta violonistă, compozitoare și interpretă a declarat pentru Deschide.MD că se află într-un proces de pregătire și deja știe ce ar putea face, dacă ar fi în Paramentul R. Moldova.

”O astfel de inițiativă nu trebuie să vină de undeva. Un cetățean care gândește, simte și are dragoste de neam și țară nu trebuie să fie împins de cineva. Eu independența unui candidat o văd altfel, numai nu ca independența din țara noastră”, a declarat Maria Stoianov. 

Potrivit candidatei, pe aceeași circumscripție va candidat și premierul Pavel Filip, dar la sigur vor fi și candidați ai blocului „ACUM”, de aceea, „o să fie cea mai mare bătălie și cea mai mare concurență.”

„Sunt conștientă și rațională, iar până pe 26 decembrie, când va fi înregistrarea candidaților, trebuie să-mi calculez foarte treaz puterile. Puterea mea de convingere este foarte mare, dar un candidat mai trebuie să fie și rațional, să cunoască anumite lucruri. Eu știu că sunt susținută de unii oameni și personalități, dar trebuie să mai analizez ce are neamul meu de câștigat din asta”, a mai adăugat Maria Stoianov.

Maria Stoianov susține că „nu vrea să fie între două clanuri și nu vrea să își păteze numele ca om de cultură.”

Alegerile parlamentare se vor desfășura pe 24 februarie 2019, iar perioada electorală a început pe 10 decembrie. Desemnarea candidaților pentru funcția de deputat și înregistrarea acestora în calitate de concurenți electorali va începe cu 60 de zile înainte de ziua alegerilor, adică pe 26 decembrie curent. 

Crezul și convingerile Mariei Stoianov se regăsesc cel mai bine în piesele acesteia, una dintre care o puteți viziona mai jos.