Partidul Liberal Reformator a decis să se abțină de la participarea în alegerile palamentare din 24 februarie 2019. PLR a decis susținerea necondiționată a blocului ACUM, se arată într-un comunicat al partidului.

Biroul Politic Național a constatat că eforturile PLR de a constitui ori de a se încadra într-o construcție electorală unionistă nu s-au încununat cu succes din mai multe motive. Executivul partidului le va raporta la apropiatul congres, se mai menționează în comunicat.

Reieșind din această situație, constatând foarte actuală lozinca PLR din 2014 „Pentru Moldova, fără oligarhi", Partidul Liberal Reformator a hotărât să se abțină de la participarea cu liste proprii în alegerile parlamentare din iarna anului 2019. În urma unor dezbateri serioase, PLR a luat hotărârea să susțină în alegeri, necondiționat, Blocul Electoral ACUM DA PAS și face același apel către toți membrii și simpatizanții săi. Declarația de susținere va fi adusă la cunoștința publicului larg și comunicată Blocului ACUM DA PAS.

Biroul Politic Național a decis convocarea Congresului Partidului Liberal Reformator în data de 20 ianuarie 2019.

Și Partidul Unității Naționale a anunțat astăzi că nu va participa la alegeri în calitate de concurent electoral și că va sprijini blocul ACUM la scrutinul parlamentar din 24 Februarie. Președintele formațiunii a spus că vor face acest lucru necondiționat. 

Amintim că, astăzi, 17 decembrie, Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr au depus la Comisia Electorală Centrală, setul de acte pentru formarea blocului electoral ACUM pentru participarea la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. Alături de aceste două partide și PL cu PLDM și-au anunțat participarea în alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, în cadrul blocului ACUM.