Cu 31 de voturi „pentru”, 16 - „împotrivă” și 12 abțineri, PL a decis că va merge în alegeri alături de blocul Maiei Sandu și a lui Andrei Năstase.

„Partidul Liberal va participa în alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, în cadrul blocului ACUM, în condițiile compromisului atins în cadrul discuțiilor cu PAS, PPDA și PLDM, compromis care constă din următoarele 5 puncte: calendar comun, un membru-observator PL în cadrul comisiei de meritocrație, participare pe listele de candidați și pe circumscripții, proces-verbal al ședințelor comisiei de meritocrație, stabilirea locului candidaților pe listă și pe circumscripții având în vedere meritocrația, dar și așteptările cetățenilor”, a declarat președintele PL, Dorin Chirtoacă. 

El a mai spus că în cadrul blocului ACUM, Partidul Liberal va continua să promoveze obiectivul reîntregirii neamului românesc - Unirea cu România, ca fiind cea mai bună soluția și unică de fapt, pentru a asigura securitatea și prosperitatea cetățenilor în cadrul NATO și UE.

„Până la realizarea deplină și completă a Unirii cu România, Partidul Liberal va fi solidar cu obiectivele partidelor pro-europene (tot în scopul promovării reîntregirii), va colabora cu aceste partide, cu excepția celor care manifestă complicitate cu regimul dictatorial Plahotniuc - Dodon”, a mai spus Chirtoacă.

Ținem să precizăm că arena politică a fost scandalizată săptămâna trecută de anunțul fostului vicepreședinte PL, Valeriu Munteanu, privind plecarea sa din partid motivând că PL nu vra să meargă cu blocul ACUM. Dorin Chirtoacă l-a contrazis spunând că decizia finală va fi luată Duminică, 16 Decembrie.