Liderul PAS Maia Sandu și președintele Platformei DA Andrei Năstase s-au întâlnit, la Strasbourg, cu Johannes Hahn, Comisarul European pentru Politica de Vecinătate și Negocieri pentru Extindere.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Maia Sandu menționează că în cadrul întrevederii a fost abordat cel mai important subiect de pe agenda societății: necesitatea asigurării unor alegeri libere și corecte.

„Am informat înaltul oficial despre abuzurile tot mai mari și tot mai frecvente ale guvernării, despre acuzațiile halucinante de trădare de patrie, lansate de partidul de la guvernare la adresa opoziției, despre măsurile fără precedent de intimidare și hărțuire a tuturor celor care nu se supun regimului”, a relatat Maia Sandu.

„Am primit asigurări că UE va monitoriza îndeaproape procesul electoral din Republica Moldova și va face tot ce-i stă în puteri pentru a determina guvernarea să respecte standardele internaționale pentru alegeri libere și corecte” mai adaugă Sandu.

Săptămâna aceasta, liderii PAS şi PPDA au transmis oficialilor din Parlamentul European o petiție ACUM cu 50 mii de semnături prin care solicită asistența Uniunii Europene în investigarea furtului miliardului.