Recentele numiri în funcţii - la Curtea Constituţională, Curtea de Conturi şi CNAM - au fost făcute conform principiului loialităţii faţă de patron, "departe de principiile transparenţei", a declarat preşedintele PAS Maia Sandu. Politicianul a subliniat că ar fi vorba de "persoane care au comis abuzuri, au furat cât au putut, au trădat cetăţenii, au bătut tinerii în comisariate".

„Vedem că în ajun de Anul Nou, se împart cadouri celor mai cuminți și ascultători slujitori la curtea dictatorului. Ca în Evul Mediu, dregătorii importante din stat sunt date pe principiul loialității față de patron, departe de principiile transparenței, a meritocrației și măcar a bunului-simț”, scrie Maia Sandu pe Facebook.

„Toți valeții lui Voronin au fost luați în PD și numiți în funcții, persoane care au comis abuzuri, au furat cât au putut, au trădat cetățenii, au bătut tineri în comisariate, toți incompetenți și corupți. Mai rămâne să-l vedem pe Lupu în fruntea Academiei și pe Țuțu - ministru al Economiei și avem Ferma animalelor a lui Orwell în toată splendoarea”, a mai adăugat liderul PAS.

Și liderul PPDA, Andrei Năstase, afirmă că „Moldova are nevoie de un procuror general liber și independent, de judecători liberi și independenți și îi va avea. E nevoie doar că oamenii buni, cuminți și drepți să fie uniți.”

Ieri, 12 decembrie, fostul director al Centrului Național Anticorupție, Viorel Chetraru, a fost desemnat câștigător al concursului pentru ocuparea funcției de membru al Curții de Conturi, deputatul PD Artur Reșetnicov a fost numit în funcția de judecător la Curtea Constituțională, iar Tamara Andruşca, în funcţia de director al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină (CNAM).