Candidatul PNL pentru Camera Deputaţilor din România, Alexandru Barbăroşie, neagă informația vehiculată de președintele ales, Igor Dodon, și candidatul PMP pentru alegerile din România, Doru Dendiu, privind existența unor dosare penale pe numele său. El face referire la răspunsurile câtorva instituţii de drept care informează pe cale oficială că Barbăroşie nu este vizat în nicio anchetă penală. 

Candidatul PNL pentru Camera Deputaţilor spune că acuzațiile celor doi sunt drept răspuns la susținerea sa pentru Maia Sandu.

„Datorită implicării mele active în susținerea Maiei Sandu la alegerile prezidențiale, în ultima dezbatere de la postul public de televiziune, candidatul socialist Igor Dodon m-a acuzat că am mai multe dosare penale pentru spălare de bani și alte infracțiuni. A doua zi, părinții şi prietenii m-au sunat îngrijorați din cauza celor auzite. Zilele trecute, candidatul PMP pentru Parlamentul României, Doru Dendiu a preluat tema lansată de Igor Dodon și a făcut aceleasi acuzații la adresa mea", spune candidat PNL pentru Camera Deputaţilor din partea diasporei, Alexandru Barbăroşie, într-un comunicat emis presei.

Așa că, Barbăroșie a solicitat instituțiilor de drept să vină cu un răspuns pe marginea acestui subiect.

„Deși știu că sunt un om corect și niciodată nu am încălcat legea, am solicitat din partea autorităților competente (procuratură, CNA, poliție) informații despre aceste aspecte pentru a demonta minciunile lansate. Am primit răspunsuri că la adresa mea nu este pronită nici o cauză penală, și că nu am calitatea de bănuit sau acuzat în nici un dosar", menționează Alexandru Barbăroșie.

El mai spune că îi va ataca în judecată pe cei doi și speră că românii din Republica Moldova vor sancţiona prin vot astfel de practici, pe 11 decembrie.

„Faptul că Igor Dodon a lansat astfel de acuzații nu mă miră, dar faptul că PMP prin vocea candidaţilor săi preia aceste dezinformări şi le propagă, mă dezgustă. Am sperat că partidele romaneşti vor fi un exemplu în politica moldovenească și că nu se vor preta la astfel de practici kgb-iste de manipulare a electoratului. Sper ca românii din Republica Moldova să sancţioneze la vot pe 11 decembrie astfel de practici. Nu avem nevoie ca în Parlamentul României să fim reprezentaţi de oameni care folosesc astfel de mizerii.

Totodată doresc să anunț că după alegerile din 11 decembrie, îi voi acţiona în judecată pe Igor Dodon și Doru Dendiu pentru calomnie şi defăimare. Trebuie să înţeleagă şi acest gen de oameni că metoda de a atrage voturi prin minciuni şi dezinformări nu își are locul în societatea noastră", adaugă Alexandru Barbăroșie.