50 000 de semnături au transmis astăzi, 12 decembrie, Maia Sandu și Andrei Nastase, oficialilor UE. Acestea au fost colectate de blocul „ACUM” pentru a cere investigarea furtului miliardului și pedepsirea celor vinovați.

„Sunt semnăturile a peste 50 de mii de oameni care vin cu rugămintea către instituțiile europene să ajute la investigarea furtului miliardului. La patru ani de la comiterea acestui furt, autoritățile de la Chișinău nu au recuperat niciun bănuț, nu au sancționat pe nimeni din cei care se fac vinovați. Cetățenii s-au gândit că vrem să avem încredere în instituțiile europene și să solicităm ca aspecte ale furtului miliardului care s-au întâmplat cu contribuția unor companii din UE să fie investigate de țările membre”, a menționat președinta PAS Maia Sandu.

Semnăturile au fost transmise europarlamentarului Petras Austrevicius, raportor al Parlamentului European pentru Republica Moldova. 

Semnatarii cer investigarea și urmărirea penală a cetățenilor Republicii Moldova care se fac vinovați de spălări de bani și au fost implicați în furtul miliardului.