Vicepreședintele Partidului Liberal (PL), Valeriu Munteanu, care a anunțat astăzi că se retrage din formațiune, fiind dezamăgit de faptul că liberalii nu au acceptat oferta Blocului „ACUM" de a nu participa de sine stătător la alegeri, este admonestat de fosta sa colegă de partid, Ana Guțu.

Într-o postare pe Facebook, Ana Guțu, vicepreședinta Partidului Unității Naționale, îi amintește ce acuze îi aducea Munteanu în 2013, când a fost dată afară din PL, și cât de fidel i-a fost el lui Mihai Ghimpu. 

„Valeriu Munteanu! Omul fidel al lui Mihai Ghimpu, care îmi spunea cândva că el nu-l va părăsi niciodată pe nenea Mișa, deoarece îi este ca un tată - iată că iese benevol și nesilit de nimeni din Partidul Liberal. Am și eu o întrebare, Valera: cine este ACUM „mâncător de ghindă”? În 2013, când TU, împreunpă cu toți cei din PL, m-ați dat afară din partid pentru că am optat pentru semnarea Acordului de Asociere, m-ați făcut trădătoare, pitică etc. Criza politică de atunci era de anvergură, trebuia evitat un „maidan”. Azi pleci de bunăvoie din PL pentru că..... Ha! argumentul tău nu ține, Valera, nu ține....Știi de ce a căzut Troia? Da, Valera, era vorba de un cal. Calul tău e verde și consumă ghindă cu sacii... Ghindă de stejar. Drept că stejarul s-a cam uscat, tulpina e în formă de cifra „13”. A propos, cum acolo cu sesizarea la CC? Istoria asta nu o divulgi? Cât e fierbinte mintea ta de trădător”, a comentat Ana Guțu pe Facebook.

Vom aminti că vicepreședintele Partidului Liberal, Valeriu Munteanu, și-a anunțat astăzi plecarea din formațiunea politică. Acesta și-a justificat plecarea prin faptul că ar exista un refuz al PL-ului de a participa alături de blocul „ACUM" în alegeri.

Detalii: Valeriu Munteanu părăsește Partidul Liberal

La rândul său, președintele de onoare al Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a venit cu o reacție asupra deciziei lui Munteanu afirmând că nepotul său, liderul formațiunii, Dorin Chirtoacă, are dreptate, iar colegul lor demisionar este un mincinos.

Detalii: „Valeriu, totuși ești un mincinos". Reacția lui Ghimpu la decizia lui Munteanu de a pleca din PL