Vicepreședintele Partidului Liberal, Valeriu Munteanu, și-a anunțat plecarea din formațiunea politică.

Acesta și-a justificat plecarea prin faptul că ar exista un refuz al PL-ului de a participa alături de blocul „ACUM” în alegeri.

Anunțul a fost făcut de Munteanu, astăzi, 11 decembrie, în cadrul unei conferințe de presă cu tema "Despre refuzul PL de a participa în alegeri alături de blocul ACUM și deciziile lui politice pe viitor".

„Nu pot fi parte la disiparea forțelor de opoziție și la dezamăgirea oamenilor. Este o greșeală pe care eu nu o pot gira. Și am decis să mă retrag din Partidul Liberal. Voi susține în continuare blocul #ACUM, care reprezintă opoziția unită, opoziția autentic pro-europeană, pro-românească, anti-Putin și anti-binom, pentru a facilita votul cetățenilor Republicii Moldova, întru debarcarea de la guvernare a Binomului Plahotniuc-Dodon”, a declarat Munteanu. 

În cadrul conferinței acesta a declarat că partidul din care a făcut parte până acum a decis să nu fie de partea bună a istoriei. La ultima ședință în vederea alegerilor parlamentare, consiliul partidului nu a discutat participarea pe listele ACUM, dar pe listele PL.

„Încă din octombrie, Mihai Ghimpu a spus că nu mergem cu ei, măcar să-l prăjească, iar lumea l-a susținut. Mă gândeam că această poziție a lui va putea fi schimbată de noul lider al partidului, dar acesta nu poate să impună ceea ce știe că vrea”, a declarat Munteanu.

Valeriu Munteanu a ținut să mulțumească celor alături de care a luptat cot la cot pentru valorile partidului, iar „acum pleacă cu inima frântă, pentru a depus mult timp și efort pentru a merge împreună cu colegii de partid pe o cale corectă„.

Întreaga declarație a lui Valeriu Munteanu, aici

Președintele PL, Dorin Chirtoaca, a anticipat decizia lui Munteanu și a publicat încă aseară o dezmințire. Politicianul a scris pe pagina sa de facebook că nu există niciun refuz din partea PL-ului și că totul este o minciună.