Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a avut o intervenție la emisiunea „America's Newsroom”, de la postul de televiziune Fox News, în care a precizat că prin acțiunile Rusiei în regiune, după Ucraina, ar putea urma R. Moldova. De asemenea, Candu a vorbit despre ingerințele Rusiei în viitoarele alegeri parlamentare din R. Moldova.

Andrian Candu a specificat că intenția lui Putin este aceea de a reface influența Rusiei în țările fostei URSS

Războiul Rece nu s-a încheiat, iar Putin încearcă să refacă sfera de influență a fostei URSS”, a precizat președintele parlamentului R. Moldova.

Andrian Candu s-a referit și la suportul pe care SUA și aliații din Uniunea Europeană trebuie să îl ofere țărilor aflate sub amenințarea Moscovei.

După Ucraina, ar putea urma R. Moldova, apoi, ca un efect de domino, alte state din Estul Europei, cum ar fi țările baltice. Este nevoie de un răspuns puternic al SUA și al aliaților din Uniunea Europeană, pentru a stopa acțiunile lui Putin în regiune”, a spus Andrian Candu.

Întrebat de moderatorul emisiunii dacă, după Ucraina, în vizorul lui Putin ar fi R Moldova, Candu a spus „Da. Vedem cum Rusia se implică în treburile interne ale R. Moldova, folosind propaganda, dezinformarea și fake-news-urile. În al doilea rând, vedem cum Moscova susține pe față partidele pro-ruse din R. Moldova, iar în perspectiva alegerilor care vin, acest lucru este foarte periculos.”

Nu putem uita că Rusia are trupe de ocupație pe teritoriul R. Moldova”, a completat președintele parlamentului.