Curtea de Apel din Kiev a decis că hotărârea privind extrădarea cetățeanului Veaceslav Platon (Veaceslav Kobalev, ca identitate ucraineană), care se află în detenție în izolatorul de urmărire penală numărul 13 din Chișinău, urmează să fie reexaminată

Curtea de Apel a hotărât că decizia Judecătoriei sectorului Pecersk din Kiev cu privire la extrădarea lui Veaceslav Platon urmează să fie reexaminată. Astfel, decizia din 29 august a Judecătoriei Pecersk a fost anulată și urmează să fie reexaminată, transmite agenția Omega

„Curtea de Apel din Kiev a hotărât: de a satisface reclamația de apel a avocatului Stepanov I.V. care acționează în interesele D-lui Platon V.N; de a casa hotărârea judecătorului de urmărire penală a Judecătoriei raionale Pecerska din or Kiev din 21.10.2016 prin care a fost respinsă satisfacerea reclamațiilor de apel a avocatului apărării Stepanov Igor, care au fost depuse în interesele D-lui Veaceslav Platon, la hotărârea din 29.08.2016 cu privire la extrădarea D-lui Veaceslav Platon (în cadrul art. 591 CPP al Ucrainei); de a adopta o hotărâre nouă prin care va fi stabilită, în baza reclamațiilor de apel a avocatuților apărării Stepanov Igorși Șevciuc Alexei care au fost depuse în interesul D-lui Platon, o nouă examinare judecătorească care va fi efectuată de judecătorul de urmărire penală de la Judecătoria raională Pecersk din Kiev”, se menționează în hotărârea Curții de Apel.     

Hotărârea Curții de Apel a fost anunțată pe 5 decembrie. Această hotărâre a fost prezentată Curții de Apel din Chișinău, care urmează să se pronunțe cu privire la baza legală a extrădării lui Veaceslav Platon.

Anterior, Platonov a declarat că el a fost adus din Kiev la Chișinău cu un avion charter. Apoi, s-a aflat că omul de afaceri cu o reputație dubioasă a fost transportat cu avionul Gulfstream G200 Galaxy cu numărul de bord T7-PRM, care a aterizat la Chișinău pe 29 august la ora 22:00. MAI a declarat că zborul a costat 1690 de euro.