Discuțiile despre includerea PL și PLDM în blocul ACUM, continuă. Acestea sunt în fază finală, însă deocamdată nu a fost luată o decizie. Până pe 26 decembrie ar putea fi gata lista electorală a blocului ACUM.

Președintele organizației teritoriale Chișinău a Partidului Acțiune și Solidaritate, Vladimir Bolea, a declarat pentru Deschide.MD că în lista electorală se vor regăsi și personalități marcante din afara celor două partide care - în prezent - constituie blocul ACUM.

Acestea care vor trebui să treaca filtrele de integritate. Totodată, Bolea a declarat că săptămâna viitoare va avea loc lansarea blocului, iar până pe 26 decembrie lista acestei entități politice va fi gata.

Un element care generează dispute este faptul că PL și PLDM vor să intre în blocul ACUM sub sigla și denumirea partidului, nu cu anumite personalități în parte, mai spune Bolea în discuția purtată cu reporterul Deschide.MD. Politicianul și-a exprimat regretul față de faptul că cei din PL sfidează regulile blocului și nu conștientizează scopul pentru care acesta a fost creat.