Astăzi, 6 decembrie, trei școli din sudul Basarabiei s-au înfrățit cu Școala Centrală din București. Este vorba de Gimnaziul “Veaceslav Hamaj” din Baimaclia, Liceul Teoretic “Ștefan cel Mare și Sfânt” din Taraclia și Gimnaziul Ciuflești, instiuții reprezentate de primarul comunei Baimaclia, Anatol Doibani și directorii tuturor instituțiilor de învățământ.

Actul de parteneriat a fost semnat în cadrul evenimentului ”Curge Prutul între țări române” de către directorul ”Școlii Centrale” din București, prof. Mariana Vișan, directorul adjunct al Gimnaziului ”Veaceslav Hamaj” din Baimaclia, Leonid Șutache, directorul adjunct al Liceului Teoretic ”Ștefan cel Mare și Sfânt” din Taraclia, Galina Samson și directorul adjunct al Gimnaziului Ciuflești, Lungu Venera.

Oaspeții din stânga Prutului au fost primiți cu multă căldură de conducerea instituției de învățământ din capitala țării. Au fost cântate melodii patriotice, s-a vorbit despre Basarabia și Unire și au fost puse la punct viitoarele proiecte care se vor desfășura anul viitor.

Mai mult, “Școala Centrală” din București a făcut o donație de carte românească în valoare de 400 de euro primăriei Baimaclia. 

Tot astăzi, oaspeții de peste Prut au lansat o invitație către reprezentanții Școlii Centrale de a vizita comuna Baimaclia.

Din anul 2015, comuna Baimaclia a realizat trei înfrățiri cu localități din România. Acordurile de colaborare au fost realizate între comunele Corbi, Valea Iașiuliu și Poienarii de Argeș din județul Argeș. În urma acestor înfrățiri, a fost posibilă iluminarea completă a străzilor din comuna Baimaclia și renovată grădinița de copii din localitate.