Negocierile Blocului electoral "ACUM" cu liberalii şi liberal-democraţii privind înaintarea de candidaţi comuni în circumscripţii n-au dat deocamdată niciun rezultat, a declarat liderul PAS Maia Sandu pentru Europa Liberă.

Sandu a observat, în context, că „portița” acestor negocieri ar putea să se închidă, deoarece rămâne tot mai puțin timp până la anunțarea candidaților.

„Discutăm în continuare, dar timpul ne presează și mă tem că portița se va închide în curând, dacă nu se va veni cu niște propuneri raționale din partea acestor două partide (PLDM și PL n.r.), dar deocamdată mai discutăm”, a precizat Maia Sandu.

Liderul PAS a mai adăugat că discuțiile nu au avansat după ce în fruntea PL a fost ales Dorin Chirtoacă în locul lui Mihai Ghimpu: „Am participat doar la o singură întâlnire. La celelalte întâlniri înțeleg că a fost și dl Chirtoacă acolo, deci el a fost parte din proces, nu e o schimbare pentru procesul de discuții. Acum nu știu dacă asta va avea vreun impact asupra deciziei PL în genere”. 

Sursa citată s-a referit și la apariția Convenției eurounioniste, a cărei intenţie e de a atrage voturile cetățenilor care nu vor vota pentru Blocul „ACUM”. Întrebată dacă exponenții curentului unionist se vor regăsi pe lista „ACUM”, Sandu a declarat:

„Noi suntem deschiși și sunt deja oameni care au depus actele, oameni care sunt promotori deschiși ai unionismului. Prin crearea unei formațiuni noi, nu faci decât să divizezi electoratul de pe dreapta și nu suntem la prima experiență. Pe dreapta întotdeauna ne-am confruntat cu problema divizării. Iată acum mai vedem un proiect, care încearcă să divizeze acest electorat”.

Maia Sandu a mai declarat că numele său se va regăsi și într-o circumscripție electorală, dar și pe lista blocului. „O să candidez și pe circumscripții, și pe lista blocului. Dacă mă întrebați unde anume, nu pot să vă spun, pentru că este o decizie pe care o s-o anunțăm împreună cu toți membrii echipei”, a conchis lidera PAS.

Sursa: Ziarul Național