Cu prilejul vizitei sale la Washington, președintele Parlamentului Andrian Candu a invitat membrii Senatului și ai Camerei Reprezentanților SUA să monitorizeze procesul electoral şi votul propriu-zis. Spicherul a solicitat suport în fața amenințărilor hibride în scopul consolidării capacităților instituționale ale statului de a reacționa la riscurile de securitate actuale. Trimisul Legislativului s-a referit la mass-media, sistemul bancar, sistemul energetic, zona de securitate de pe Nistru, precum și domeniul politic pe tot spectrul și implicațiile externe directe și camuflate ca fiind zone predilecte în războiul hibrid.

Senatorul John Barrasso, membru al Comisiei pentru relații externe și al Comisiei pentru energie și resurse naturale, a anunțat îngrijorarea pentru implicațiile străine în treburile interne ale Republicii Moldova. Senatorul a subliniat susținerea pentru Moldova și, în context, s-a angajat pentru promovarea rezoluției pro Moldova înregistrată la Senatul SUA.

Congresmanul Adam Kinzinger, membru al Comisiei de politică externă, și Comitetul pentru energie și comerț al Camerei Reprezentaților, Congresul SUA, a apreciat dinamica și progresul în relațiile moldo-americane, menționând că susține intensificarea colaborării pe domeniile strategice.

Adam Kinzinger a dar asigurări în ceea ce priveşte susținerea Statelor Unite pentru Moldova în fața amenințărilor hibride. Congresmanul a subliniat deschiderea SUA pentru suport deplin în aspirația Moldovei de a fi parte a civilizației occidentale. Susținere și deschidere pentru țara noastră din partea Congresului a anunțat și congresmanul Will Hurd, membru permanent al Comisiei pentru securitate.

Oficialii au abordat și problemele regionale, au încurajat dezvoltarea cooperării pe domeniul de apărare comună între Moldova, Georgia și Ucraina, angajament lansat la Conferința de la Chișinău din 2 martie curent.

Președintele Parlamentului Andrian Candu efectuează o vizită de lucru, în perioada 4-8 decembrie curent, la Washington. Andrian Candu va participa cu o luare de cuvânt la Forumul Parlamentar pentru Securitate (Parliamentary Intelligence Security Forum) și lansarea Consiliului de afaceri Moldova – SUA.

Ultima vizită a președintelui Parlamentului în SUA a avut loc la 25 iunie curent.