Dorin Chirtoacă este noul președinte al Partidului Liberal. Acesta a fost ales astăzi în această funcție, în cadrul Congresului V al Partidului Liberal.

Nouă participanți la vot s-au abținut. Noul președinte a fost aplaudat și aclamat de cei prezenți la Congres, scrie realitatea.md.

Dorin Chirtoacă a fost din 2010 și până acum prim-vicepreședinte al PL. 

Din anul 2007, până la începutul lui 2018, a fost primarul municipiului Chișinău. Când a devenit primar, avea 29 de ani, devenind astfel, cel mai tânăr primar al unei capitale europene.

Partidul Liberal este un partid unionist a fost înființat pe 5 septembrie 1993. Pe atunci, se numea Partidul Reformei. Inițial liderul formatiunii a fost Anatol Șalaru, actualul presedinte al Partidului Unității Naționale. Șefia partidului a fost preluată în 1998 de Mihai Ghimpu. 

La 24 aprilie 2005, și-a ținut lucrările al II-lea Congres al Partidului Reformei. Congresul a decis schimbarea denumirii formațiunii din Partidul Reformei în Partidul Liberal (PL), a adoptat Statutul și Programul PL în redacție nouă, a aprobat noua siglă a formațiunii și a ales în funcția de președinte al partidului pe Mihai Ghimpu.

La parlamentarele din aprilie 2009, Partidul Liberal obține 13.13 % de voturi și 15 mandate în Parlament. La alegerile anticipate din iulie 2009, PL a acumulat 14.68 la sută din sufragii și este reprezentat în Parlament de 15 deputați.

La 8 august 2009, împreună cu PLDM, PDM și AMN, PL formează noua coaliție majoritară din Parlament — Alianța pentru Integrare Europeană (AIE).

La alegerile parlamentare din 2010, PL a obținut 9.96% din voturi și 12 mandate de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. După alegeri, la 30 decembrie 2010, Partidul Liberal, Partidul Liberal Democrat din Moldova și Partidul Democrat din Moldova au Semnat acordul de constituire noii majorități parlamentare - Alianța pentru Integrare Europeană II. 

În componența guvernului AIE II au intrat 5 miniștri PL: Mihai Moldovanu — viceprim-ministru, Anatol Șalaru — ministrul transporturilor și infrastructurii drumurilor, Vitalie Marinuța — ministrul apărării, Ion Cebanu — ministrul tineretului și sportului (până la 6 februarie 2013), Octavian Țîcu — ministrul tineretului și sportului (din 26 februarie 2013), Gheorghe Șalaru — ministrul mediului.

Pe 9 martie 2011, președintele PL, Mihai Ghimpu și președintele Mișcării Acțiunea Europeană (MAE), Veaceslav Untilă, au semnat Acordul de fuziune a PL și MAE.