După cum anunța Deschide.MD cu referire la surse parlamentare, Alexandru Esaulenco este noul vicedirector la SIS. Candidatura acestuia a fost propusă de șeful SIS și aprobată de majoritatea deputaților din sală.

Parlamentul va numi, astăzi sau mâine, un nou vicedirector la Serviciul de Informaţii şi Securitate. Potrivit surselor DESCHDE.MD, acesta ar putea fi Alexandru Esaulenco, care a exercitat funcţia de şef al Direcţiei contrainformaţii militare în cadrul instituţiei menţionate.
 
Numele lui Esaulenco este cel mai des vehiculat pentru această funcție, afirmă sursele citate, iar mai mulți deputați susţin că numirea lui Eesaulenco va avea loc azi sau mâine. 
 
Alexandru Esaulenco a activat anterior în funcția de șef al Direcției contrainformații militare a SIS, ce are drept obiectiv identificarea, prevenirea şi anihilarea factorilor ce ameninţă - din punct de vedere militar - securitatea de stat a Republicii Moldova. E vorba de spionaj, trădare de Patrie, tentative de transmitere ale unor date ce cad sub incidenţa informaţiilor clasificate etc.

-------------------------- Amintim că fostul vice-director al SIS, Ruslan Munteanu și-a depus pe 18 septembrie cererea de eliberare din funcție.