Igor Dodon îl laudă pe liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, dacă va lua decizia de al exclude pe vicepreședintele PL, Anatol Șalaru din partid.

Președintele ales a declarat astăzi într-o conferință de presă că „a înțeles” că Mihai Ghimpu i-a scris președintelui actual Nicolae Timofti o scrisoare prin care cere ca să-l demită pe Anatol Șalaru din funcția de ministru al Apărării. 

„Ghimpu mne vrag, no instinaia daroje (trad. Ghimpu îmi este dușman, dar adevărul îmi este mai scump). Am înțeles că pe 17 decembrie convoacă Consiliul Național al PL și cred că vrea să-l scoată pe Șalaru din partid. Ghimpu, măcar un lucru bun fă în toți anii aceștia. Fugărește-l și pe dânsul și pe alții care fură prin Guvern pe acolo și pe urmă du-te și mata' după dânșii”, a spus Dodon. 

Întrebat de jurnașliști cum comentează că liderul PL, Mihai Ghimpu, l-a amenințat săptămâna trecută pe Dodon cu o sabie, dacă acesta va scoate piatra comemorativă din PMAN, președintele ales a declarat că liberalul „nu a ieșit încă din vârsta copiilor”. 

„El încă nu a ieșit din vârsta copiilor. El se joacă cu săbiile. Eu i-am spus lui Mihail Fiodorovici: cu Șalaru, afară! Aici, bravo, odată să spun și eu un lucru bun despre Ghimpu. Știți, este o vorba la moldoveni: despre cadavrele politice se vorbește de bine sau nu se vorbește deloc. Haideți să nu vorbim deloc despre dânsul”.

Amintim că, săptămâna trecută, vicepreședintele Partidului Liberal, Anatol Șalaru, a declarat că rezultatul obținut de PL se datorează  lui Mihai Ghimpu.

Acesta a mai adăugat că liderul PL a deturnat „mesajul unionist”, din motiv că sondajele arată că în Republica Moldova peste 20% din cetățeni sunt unioniști, lăsând de înțeles că scorul de 1,8% nu-i reprezintă.