Reprezentanți ai Guvernului de la București și cei ai Guvernului de la Chișinău au semnat astăzi mai multe acorduri de cooperare. Pe lângă cele care vizează domeniul turismului, educației, sănătății, afacerilor interne, cooperarea economică, relații cu diaspora și altele nu mai puțin importante, demnitarii moldoveni și cei români au mai semnat:

1. Acordul privind eliminarea tarifelor pentru serviciile de roaming.

2 Declarația de intenție între Ministerul Apărării Naționale din România și Ministerul Apărării din R.Moldova cu privire la crearea unui cadru de instruire intensificată în perspectiva înființării unei unități mixte între Armata Română și Armata R.Moldva.

3. Protocol privind constituirea și activitățile  echipelor mixte de patrulare la frontiera de stat comună.

Un Protocol de cooperare a fost semnat între Ministerul Culturii și Identității Naționale din România și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării de la Chișinău. Ministerul Afacerilor Externe al României și Ministerul Afacerilor Externe și Integrării europene de la Chișinău au semnat un Memorandum privind cooperarea în domeniul asistenței și protecției consulare pentru persoanele cu dublă cetățenie.

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni de la București a semnat un Memorandum de înțelegere cu Biroul Relații cu Diaspora de la Chișinău din cadrul Cancelariei de Stat. Un Memorandum privind promovarea antreprenorialului și cooperării economice și corporative a fost semnat între Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și Ministerul Economiei și Infrastructurii.

Părțile au mai semnat un Memorandum privind promovarea cooperării în domeniul afacerilor pe piețe terțe. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale de la Chișinău a semnat cu Ministerul Sănătății de la București un Plan de acțiuni în domeniul sănătății și științelor medicale pentru perioada 2019-2020.

De asemenea, a fost semnat și Contractul de finanțare „Dezvoltări ale sistemului național de transport în zona de nord-est a României în scopul îmbunătățirii aprovizionării cu gaze naturale a zonei, precum și a asigurării capacităților de transport spre Republica Moldova”. Un alt protocol prevede cooperarea interinstituțională între Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale din România și Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură din Moldova.