Facem parte din acelaşi spaţiu lingvistic, cultural şi valoric, a declarat prim-ministrul Pavel Filip la Bucureşti, la începutul şedinţei comune cu Guvernul României. Pe Facebook, şeful Executivului a menţionat că a avut o discuţie "sinceră şi caldă" cu omologul său Viorica Dăncilă.

„Avem zeci de proiecte în derulare, iar asistența României pentru țara noastră înseamnă sute de grădinițe renovate, poduri și autostrăzi, gazoductul Iași-Ungheni, secții de spitale modernizate, edificii de cultură reparate. România este mai mult decât un prieten și un partener și ne-a întins o mână de ajutor atunci când am avut nevoie. Și pentru asta am mulțumit astăzi colegilor”, scrie Filip pe Facebook. 

La începutul ședinței comune de guvern, premierul a ținut să precizeze că România și R. Moldova fac parte din acelaşi spaţiu lingvistic, cultural şi valoric: „Cred că ar fi puțin să spunem să relațiile noastre sunt bune sau relații excelente. Relația dintre R. Moldova și România depășește această axă, pentru că noi facem parte dintr-un spațiu comun lingvistic, cultural și într-un spațiu comun de valori”, a declarat Filip. 

- Astăzi, 22 noiembrie, are loc vizita Guvernului Republicii Moldova la București, unde va avea loc o ședință comună cu Guvernul României.