Șeful misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch, a discutat din nou la Tiraspol despre o nouă rundă de negocieri în formatul 5+2. La întrevedere cu oficialul OSCE a fost pretinsul ministru de Externe al separatiștilor, Vitalii Ignatiev.

Cei doi au discutat despre organizarea acestei întrevederi în formatul 5+2 până la sfârșitul acestui an, se arată într-un comunicat al pretinsului minister de externe de la Tiraspol, locul unde a avut loc întâlnirea.

În cadrul întâlnirii, Tiraspolul s-a mai lăudat încă o dată cu respectarea Protocoalelor semnate în luna noiembrie a anului 2017.

O altă întâlnire dintre diplomatul separatist și șeful Misiunii OSCE în Moldova a avut loc la începutul acestei luni. Atunci s-a anunțat despre intenția de a se organiza această întâlnire în format 5+2 până la finalul acestui an.

Ulterior, la Tiraspol a mers și ambasadoarea Germaniei, iar apoi ambasadorul UE la Chișinău.

De asemenea, precizîm că Șeful misiunii OSCE a afirmat că „Republica Moldova este stat suveran, independent, integru teritorial, iar transnistria primește un statut special, transnistria face parte din Republica Moldova – acesta este scopul pe care ni-l propunem”.

Amintim că ultima rundă de negocieri în formatul 5+2 a avut loc în perioada 29-30 mai, anul curent, la Roma.