Candiatul Partidului Democrat Marian Lupu este primul candidat la funcția de președinte care a prezentat numărul necesar de semnături pentru a fi înregistrat în cursa electorală din 30 octombrie. Acesta a reușit în decurs de 24 de ore de la înregistrarea grupului de inițiativă pentru colectare a semnăturilor să prezinte deja azi tot dosarul inclusiv numărul necesar de 15 mii de semnături la CEC.

15 mii de semnături, adunate în doar 24 de ore de la înregistrarea grupului de iniţiativă - performanţa aceasta revine lui Marian Lupu, candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova. Lupu este astfel primul dintre concurenţi care a prezentat necesarul de semnături spre a fi înregistrat în cursa electorală din 30 octombrie.

Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de surse din cadrul Comisiei Electorale Centrale, cu precizarea că CEC urmează încă să verifice, timp de 7 zile, setul de documente prezentat astăzi, inclusiv listele cu semnături, după care va lua o decizie cu privire la înregistrarea candidatului.

Potrivit actelor normative, cine prezintă primul dosarul pentru înregistrarea în cursa pentru prezidențiale va fi poziționat primul pe lista din buletinele de vot. 

Amintim că liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a acuzat ieri Partidul Democrat de faptul că formațiunea adună semnături pentru înregistrarea candidatului în cursa electorală, folosind resursele adiminstrative.