După ce Pavel Filip a declarat aseară că Ilan Shor, trebuie să stea la pușcărie, primarul de Orhei - condamnat de prima instanță la aproape opt ani de pușcărie - îi dă premierului o replică obraznică.

„Stimate cetățene Filip...Am rămas mai mult decât surprins și m-a întristat evaluarea pe care ați făcut-o despre mine, dar și de poziția Dvs despre condamnarea “civică” fără apel. M-am mirat deoarece mereu v-am considerat o persoană rezervată, competentă și decentă. M-ați întristat deoarece un cetățean care respectă cu adevărat legea nu ar fi permis să se pună pe sine în locul organelor de investigație sau să dicteze hotărârile judecătorești. Dvs însă v-ați permis.

Înțeleg contextul în care ați făcut-o. Înțeleg presiunea exercitată asupra Dvs de acea parte a societății care dorește "sânge". Înțeleg situația preelectorală, când există o mare tentație de a face pe placul dispozițiilor trecătoare ale unor alegători.

Dar nu înțeleg și nu accept situația când unii cetățeni se pun mai presus de ceilalți, mai presus de lege, deasupra normelor democratice”, scrie Shor pe notă tupeistă. 

-- Vom aminti: Pavel Filip a declarat aseară că Ilan Șor, trebuie să stea la pușcărie. Prim-ministrul a spus că vrea să pornească de la faptul că are încredere în instanțele de judecată și în procurori. Declarația a fost făcută de șeful cabinetului de miniștri în cadrul emisiunii „În profunzime” de la postul de televiziune Pro TV Chișinău. Prim-ministrul a mai spus că nu a solicitat niciodată dosarul lui Ilan Șor. „Pornesc de la faptul că există bunăvoință în acest sistem și mai devreme sau mai târziu cred că vor fi și explicațiile necesare”, a afirmat șeful cabinetului de miniștri.