Partidul Acțiune și Solidaritate susține că raportul comisiei parlamentare de anchetă privind Fundația „Open Dialog” este „o minciună lansată de PD în stilul propagandei de la Kremlin”, este menționat pe pagina de Facebook a PAS.

„PAS nu are nicio conexiune cu Ludmila Kozlovska şi fundaţia „Open Dialog" şi nu a fost finanţat niciodată de această fundaţie. Unica acuzaţie aberantă care se aduce este faptul că Maia Sandu a participat la o conferinţă, la invitaţia mai multor membri respectaţi ai Parlamentului European, cu finanţarea biletului şi a cazării de această fundaţie cu care colabora Parlamentul European.

Venim cu un îndemn către întreaga societate şi către presă să oprim această mascaradă, căci prin promovarea discuţiilor despre acest subiect nu facem decât să promovăm o minciună lansată de PD în stilul propagandei de la Kremlin şi să amplificăm o înşelăciune creată de regim pentru a devia atenţia de la probleme grave şi de la investigaţii serioase.

E ca şi cum am investiga dacă Maia Sandu cu Angela Merkel au decis să aducă 30 000 de sirieni la Cahul sau au decis să-i distribuie câte 1000 în fiecare raion. Haideţi să nu participăm în acest proces de fabricare a unor aberaţii şi de denigrare a opoziţiei”, se spune în declarațaia PAS.

----------------------------- Amintim că reporterii Deschide.MD au obținut schema din raportul SECRET prezentat astăzi în Parlament, cu ușile închise. Aceasta se referă la finanțarea fundației Open Dialog prin intermediul schemei de spălare de bani cunoscută drept Laundromat gândită și aplicată de controversatul Veaceslav Platon.

Comisia parlamentară a fost creată la solicitatea deputaţilor democraţi. Şefa ONG-ului, Ludmila Kozlovska, a fost expulzată în această vară din UE pentru legături cu serviciile speciale ruseşti. Recent, la Varşovia, delegați din mai multe țări OSCE au acuzat fundația că face lobby pentru infractori periculoși, beneficiază de finanțări dubioase și livrează echipament militar în Donbass.

Jurnaliştii de investigație au scris anterior că Fundația „Open Dialog" - finanțată de controversatul oligarh Muhtar Abliazov - a făcut lobby în Europa și pentru partidele conduse de Maia Sandu şi Andrei Năstase. În această listă figurează și "raiderul nr. 1 în CSI", Veaceslav Platon.