Fracțiunile parlamentare ale PL și PLDM au cerut astăzi audierea întregului Cabinet de Miniștri pe marginea activității desfășurate în anul curent, informează Noi.md. Deputatul liberal-democrat Iurie Țap a menționat că premierul urmează să explice aprecierile critice date de Parlamentului European guvernării de la Chișinău.

„Guvernul trebuie să se expună și privind implementarea prevederilor Acordului de asociere, or prin votul de ieri al Parlamentului european a fost declarată nesatisfăcătoare starea de lucruri. Această apreciere este una foarte importantă pentru R. Moldova", a declarat Țap.

Spicherul Andrian Candu a anunțat, în context, că a convenit deja cu premierul Filip ca acesta să se prezinte la Parlament pentru audieri în prima jumătate a lunii decembrie. „Am avut o discuție cu premierul și am stabilit că Guvern se va prezenta, luînd în considerare că sîntem la finele sesiunii și mandatului", a spus Candu. Conform legii, membrii cabinetului de miniștri sînt obligați să se prezinte anual în plenul Parlamentului pentru a raporta rezultatele activității pentru o perioadă determinantă.