"Cu un măr nu mă cumpăraţi!", a declarat preşedintele Parlamenttului Andrian Candu, după ce deputatul liberal Alina Zotea i l-a oferit în contextul propunerii PL de a fi audiat ministrul Agriculturii asupra situaţiei proaste a producătorilor autohtoni de fructe.

Candu a mulțumit pentru măr și i-a îndemnat toți aleșii poporului să mănânce câte un „fruct de producție națională pentru a ține medicii la distanță”. 

Propunerea PL nu a fost supusă votului, însă deputații au convenit să revină la subiect pe parcursul săptămânilor viitoare. Pl a acceptat varianta propusă de Candu.

„Vedeți ce face un măr și o abordarea constructivă?”, a spus Candu zâmbind.

Deputații din sală i-au reproșat că asta ar fi corupție.

„Nea, nea, nea ... dacă credeți că așa de ușor poți cumpăra cu un măr un președinte de Parlament, greșiți”, a răspuns Candu.

Între timp, Voronin a vrut să intervină cu o chestiune de procedură. Candu nu i-a permis, pentru că erau altele în rând care așteptau să fie puse în discuție. 

„Rog secretariatul Parlamentului să transmită mărul domnului Voronin, ca să nu uite chestiunile pe care vrea să le spună”, a mai adăugat Candu.