Europarlamentarul român, Andi Cristea, îi îndeamnă pe unii politicieni de la Chișinău „să nu se joace cu teme importante legate de interesul național” al R. Moldova. Acest îndemn vine după ce în unele mijloace mass-media au apărut informații precum că Parlamentul European urmează să adopte o rezoluție care prevede anularea regimului liberalizat de vize pentru R. Moldova.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Cristea spune că asemenea informații sunt false.

„Nu se pune problema atingerii regimului de vize pentru Republica Moldova. Vehicularea acestei idei face rău Chișinăului. Nu faceți campanie pe seama UE în lunile următoare. Cetățenii Republicii Moldova merită mai mult respect și sunt mai importanți decât interesele politice înguste de campanie”, subliniază europarlamentarul. 

Portalul newsmaker.md a scris ieri că Parlamentul European ar pregăti o rezoluţie care prevede anularea regimului de circulație fără vize în UE pentru moldoveni, făcând trimitere la unul dintre autorii documentului, europarlamentarul lituanian Petras Austrevicius. Ulterior, redacţia portalului a fost contactată de către asistentul lui Petras Austrevicius, Renatas Juska. „Acesta le-a cerit jurnaliştilor de la Newsmaker să dezmintă informaţia respectivă, întrucât aceasta nu corespunde realităţii”, 

Sursa: Ziarul Național