Iurie Leancă îl apără de acuzațiile Maiei Sandu pe Simion Grișciuc - deputat, președinte al grupului parlamentar PPEM. După ce liderul l-a PAS l-a etichetat astăzi pe Grișciuc, drept un deputat transfug, Leancă îi amintește Maiei Sandu că ea tot a plecat din PLDM.

„Ipocrizia domină discursul politic. Chiar acum mă uitam ce a spus Maia Sandu despre colegul meu Simion Grișciuc: că el ar fi transfug pentru că a plecat din PLDM și a venit la PPEM. Dacă nu mă înșel maia Sandu a fost cu mine colegă în PLDM. Aici, în PMAN am auzit cu toții cum și-a declarat aderare la PLDM. Simion este transfug. Dânsa nu este transfugă. Că dânsul lucrează la Tutun CTC de unde primește sute de mii, știind foarte bine că dânsul este doar membru al Parlamentului și primește salariu de deputat. Eu i-aș sugera să se axeze pe integritatea colegului ei, Andrei Năstase. Aș putea să îi spun la școală își fac studiile copiii lui, că este vorba despre o școală în una dintre cele mai bogate zona ale Germaniei. Să-l mai filtreze și pe acest Lilian Carp care nu mai înțeleg, ba îi cu PLDM, ba îi cu PPDA”, a declarat Iurie Leancă în cadrul unei conferințe de presă susținută azi la Guvern. 

Maia Sandu a adus astăzi critici tuturor membrilor comisiei de anchetă „Open Dialog”. Despre Simion Grișciuc, ea a spus că deputatul „a devenit transfug de la PLDM la satelitul PD-ului, PPEM, doar ca să poată rămâne director la Tutun CTC și să primească mai departe salariu de sute de mii de lei”.