Liderul separatist de la Tiraspol nu crede în garanțiile pe care le anunță autoritățile constituționale de la Chișinău pentru cetățenii din stânga Nistrului în caz de reintegrare a țării.

„Eu nu cred în aceste garanții și spun acest lucru deschis și sincer”, a declarat Vaim Krasnoselski înainte de ziua așa numitei miliții din regiunea transnitreană. 

Potrivit site-ului NovostiPMR, separatistul a amintit despre decizia Parlamentului Republicii Moldova adoptată în iunie 1992 despre „principiile de bază de reglementare a conflictului pe cale pașnică”. Potrivit acestuia, peste trei zile, forțele de ordine au atacat orașul Bender.

„Despre ce fel de garanții este vorba, când încă nu a fost condamnată invazie din 1992, când încă nu a fost acordată o notă acelor crime împotriva omenirii pe teritoriul regiunii transnitrene, când până și acum ucigașii sunt pomeniți ca eroi în țara vecină”, a mai spus separatistul Krasnoselski. 

Amintim că ieri la Chișinăua a avut loc o nouă ședință a Comisiei guvernamentale pentru reintegrarea țării, prezidată de premierul Pavel Filip.

 Șeful Executivului a apreciat rezultatele obținute în procesul de reglementare, subliniind importanța aplicării deciziilor protocolare semnate și a menținerii dinamicii pozitive în soluționarea chestiunilor de interes major. „Anul acesta întrevederile la nivel de reprezentanți politici cel puțin s-au triplat, iar la nivelul grupurilor de lucru mai mult decât s-au dublat - asta înseamnă că există activitate. Pe dimensiunea transnistreană noi trebuie să demonstrăm că suntem partea activă și să venim permanent cu inițiative”, a spus premierul.