Separatiștii de la Tiraspol sunt oarte văzuți în ultima perioadă. Doar în ultimele două săptămâni separatiștii care sunt în lista sancțiunilor UE au fost vizitați de trei reprezentanți ai structurilor și statele europene.

Site-ul așa-zisei Administrații d ela Tiraspol ne informează că separatistul șef din Transnistria a fost vizitat de către Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko.

Potrivit informațiilor, cei doi au discutat despre necesitatea unei noi întrevederi în formatul 5+2 și despre progresele la care s-a ajuns în reglementarea conflictului transnistrean în special în respectarea Protocoalelor semnate anul trecut.

Amintim că la începutul acestei săptămâni, șeful misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch a discutat la Tiraspol despre o nouă rundă de negocieri în formatul 5+2.

La 1 noiembrie, ambasadorul Republicii Federale Germania, Angela Ganninger, a mers la Tiraspol unde a avut o întrevedere cu șeful grupării separatiste transnistrene, Vadim Krasnoselski.

Iar acum două săptămâni, uniunea Europeană a prelungit cu un an sancțiunile contra liderilor separatiști de la Tiraspol „pentru lipsa de progres în reglementarea conflictului transnistrean.”