Liderul PAS, Maia Sandu, și liderul PPDA, Andrei Năstase, s-au văzut cu cancelarul german Angela Merkel în marja Congresului PPE de la Helsinki.

În postarea de pe Facebook, Maia Sandu afirmă că, împreună cu mai mulți lideri PPE, a discutat despre pericolul fraudării alegerilor parlamentare și despre derapajele de la democrație

Am vorbit despre pericolele majore de fraudare a alegerilor de către guvernare. Mai mulți lideri PPE din cadrul instituțiilor europene și din țările membre ale UE și-au exprimat profunda îngrijorare în legătură cu derapajele antidemocratice ale autorităților.”, a scris pe Facebook Maia Sandu.

În context, liderul PAS a făcut referire la opinia cancelarului Angela Merkel, care regretă situația dramatică în care a ajuns R Moldova și este îngrijorată de felul în care este tratată presa și societatea civilă.

Doamna Cancelar Angela Merkel și-a exprimat regretul că Republica Moldova a ajuns, din povestea de succes a parteneriatului estic, într-o situație dramatică. Și-a exprimat îngrijorarea în special în legătură cu hărțuirea de către autorități a presei, opoziției și societății civile în ansamblu. A apreciat capacitatea de rezistență a cetățenilor și unitatea forțelor pro-democrație și proeuropene în lupta inegală cu regimul.”, a scris Maia Sandu.

La rîndul său, liderul PPDA, tot într-o postare pe Facebook, se arată onorat de întrevedear avută cu Angela Mrekel.

„Am fost onorați să avem o intrevedere cu Doamna Cancelar Angela Merkel, un bun prieten al Poporului Moldovei, un mare apărător al parcursului nostru european, discreditat, din păcate de guvernările cleptocratice de la Chișinău.”, a scris Andrei Năstase.