Preşedintele PAS promite că va lupta pentru depolitizarea instituţiilor de reglementare în audiovizual. Or, Maia Sandu lasă de înţeles că presa a fost cea care prin manipulări a făcut-o să piardă alegerile.

„Campania pentru alegerea preşedintelui a demonstrat cât de gravă este concentrarea mass-mediei în mâna mogulilor şi a politicienilor care, folosind presa pentru promovarea unui candidat electoral şi defavorizarea oponenţilor, au alterat şi deformat alegerea corectă, informată a cetăţenilor", a scris Maia Sandu.

Într-un mesaj postat pe pagina sa de facebook, lidera PAS spune că această campanie a pus în funcţiune o adevărată maşinărie a manipulării şi dezinformări, iar mass-media care vrea să creeze o imagine deformată şi trunchiată a realităţii, trebuie demascată.

„Vom insista pe scoaterea CCA de sub controlul politic şi vom cere modificarea legislaţiei pentru a nu permite concentrarea mass-mediei în mâinile unor actori politici. Avem nevoie de presă independentă, care să ne respecte şi să ne informeze corect", a adăugat Maia Sandu.