Maia Sandu a fost invitată la audierile organizate de Comisia de anchetă pentru elucidarea acuzațiilor de imixtiune din partea Fundaţiei „Otwarty Dialog" (Dialog Deschis) şi fondatoarei acesteia, Ludmila Kozlowska”. Liderul PAS solicită, însă, să fie chemată într-o ședinţă publică, nu la una care are loc cu ușile închise.

„Organizarea unei ședințe închise arată că Parlamentul nu este interesat nici să afle adevărul, nici să asigure dreptul oamenilor la informare. Dacă parlamentarii ar fi interesați de adevăr, ar organiza audieri publice, cu prezența presei, așa încât cetățenii Republicii Moldova să fie informați plenar. Minciunile lansate premeditat în public despre finanțarea PAS, inclusiv de către deputați în Parlamentul Republicii Moldova, trebuie deconspirate tot în Parlament și tot public, pentru că oamenii au dreptul să afle adevărul. Solicit să fiu chemată într-o ședinţă publică, pentru a mă adresa tuturor cetățenilor, dar nu într-o ședinţă închisă, în fața unei comisii compuse din reprezentanți loiali ai regimului Plahotniuc-Dodon”, scrie Maia Sandu pe facebook .

-- Vom aminti că primele audieri au avut loc vineri, 2 noiembrie. Atunci au fost invitată conducerea SIS, a Ministerului de Interne, a Centrului pentru Combaterea Spălării Banilor și conducerea Procuraturii Generale. Ședința s-a desfășurat cu ușile închise.