Andrian Candu ar avea "un complex de inferioritate", ar da dovadă de "aroganţă" şi "pierde contactul cu pământul". Sunt etichetele pe care i le aplică şeful statului, Igor Dodon, revenit de curând de la Moscova. Anterior, speackerul l-a expulzat din plenul Parlamentului pe consilierul prezidenţial Maxim Lebedinschi.

Dodon a fost întrebat de presă dacă are o explicație în legătură cu replicile dure ale președintelui Parlamentului în adresa sa.

„În general în ultima perioadă de timp, acolo foarte mult s-a adunat, nu știu cum este în rusă, aroganță în limba noastră de stat, moldovenească. Aroganța este un sentiment foarte periculos chiar și pentru un politician. Dar atunci când pierzi contactul cu pământul și începi undeva să planezi. Tot acest glamour se termină, și se termină nu foarte bine. Nu mă refer acum la cineva anume, dar trebuie să fii mult mai aproape de pământ în tot sensul bun al cuvântului. Trebuie să fii aproape de popor. Eu nu exclud că cineva are acolo ceva personal, un complex de inferioritate”, a declarat președintele Republicii Moldova. 

Într-un alt episod, președintele Parlamentului a declarat că Igor Dodon, nu va candida la următoarele alegeri parlamentare pentru că acest lucru nu-i permite legislația.

„Parlamentul este cel care face legile în țară. Potrivit Constituției, președintele este cel care trebuie să fie un fel de arbitru, cel care echilibrează puterile, inclusiv jocul politic al partidelor. El nu poate să aibă o poziție politică predominantă într-o parte sau alta”, spune șeful legislativului. Potrivit lui, președintele nu este un jucător politic, dar unul instituțional.

--------------------------- Altă dată, Candu a declarat că „Președintele Republicii Moldova Igor Dodon își face campanie electorală, prin semnarea decretului care se referă la inițierea referendumului, și e rău că face campanie electorală pe banii statului”. Președintele Legislativului a lăsat de înțeles că Igor Dodon ar putea rămâne fără anumite competențe, menționând că acest lucru s-ar putea întâmpla cu votul a 67 de deputați.

În luna iunie 2018, speackerul a declarat pentru portalului ucrainean CENSOR.NET.UA. că Igor Dodon „lucrează pentru Rusia”, fapt pentru care autoritățile ar putea iniția o „investigație de proporții” pentru „trădare de patrie”.