Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, nu va accepta să facă parte dintr-o coaliție cu cel al liberalilor, Mihai Ghimpu. Cel dintâi a declarat în cadrul unei emisiuni TV că nu se poate coaliza cu „un individ care a trădat”.

Declarația vine după ce Partidul Liberal a venit cu propunerea către PAS, Platforma DA și PLDM, de a negocia o posibilă „conjugare” a eforturilor în vederea alegerilor din 24 februarie.

„Ghimpu s-a înțeles pe data de 5 iunie (2015, n.r.), să iasă cu niște mașini în piață să ne arate câte miliarde s-au furat și cum s-au furat. Cu dânsul la guvernare, în funcția de președinte. Suntem deschiși pentru toți oamenii de bună credință, dar printre ei Ghimpu nu se înscrie. Eu vin acum de la Călărași. Oamenii îl urăsc mai mult pe Ghimpu decât pe Roșca. Pentru că i-a trădat, iar eu cum să coalizez cu un individ care a trădat?”, a declarat Năstase.

Pe de altă parte, el a spus că discută cu „oameni din cadrul PL-ului” și este dispus să-i atragă în blocul „ACUM”, format împreună cu PAS.

--------------------------- Președintele Platformei DA s-a referit și la declarațiile lui Ghimpu de ieri, adresate Maiei Sandu, și anume: „Să se filtreze cu cine vrea, numai nu cu mine. Asta e rușine”. Astfel Năstase spune că după „o astfel de declarație nu ar mai discuta niciodată în locul Maiei Sandu, după astfel de declarații”, a mai precizat Năstase.