Audierile organizate de Comisia de anchetă pentru elucidarea acuzațiilor de imixtiune din partea Fundaţiei „Otwarty Dialog" (Dialog Deschis) şi a fondatoarei acesteia, Ludmila Kozlowska se desfășoară cu ușile închise.

Conducerile SIS, Ministerului de Interne, Centrului pentru Combaterea Spălării Banilor și conducerea Procuraturii Generale sunt audiate fără camere de luat vederi, după ce presa nu a fost lăsată să intre în sală. 

Amintim că săptămâna aceasta comisia a trimis instituțiilor respective invitațiile la ședința de astăzi. Ulterior, membrii comisiei vor decide pe cine vor invita la rundele umătoare de audieri. 

------------------------ Comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanţelor de fapt şi de drept ale acuzațiilor de imixtiune din partea Fundaţiei „Otwarty Dialog" (Dialog Deschis) şi fondatoarei acesteia, Ludmila Kozlowska, în treburile interne ale Republicii Moldova și a finanțării unor partide politice va începe audierea autorităților responsabile în săptămână curentă. Audierile vor începe vineri, 2 noiembrie. Decizia a fost luată astăzi, la ședința Comisiei de anchetă, potrivit unui comunicat de presă remis de către comunicatorii Parlamentului. 

La 4 octombrie curent, Legislativul a constituit Comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de imixtiune a Fundației ”Dialog Deschis” și fondatoarei acesteia, Ludmila Kozlowska, în treburile interne ale Republicii Moldova și a finanțării unor partide politice. În ședința de săptămâna trecută, Parlamentul a extins cu 30 de zile termenul de prezentare a raportului Comisiei de anchetă.

Potrivit informațiilor publice, Ludmila Kozlowska a fost extrădată din Polonia și UE, fiind bănuită că ar colabora cu serviciile secrete rusești. Activista ucraineană a primit interdicție de intrare în cele 26 de țări europene din spațiul Schengen. Recent, Serviciul de Securitate din Ucraina a pornit o anchetă împotriva activistei pe motiv de violare a unității statale ucrainești și trădare de patrie. Fundația ”Open Dialog” a primit aviz negativ de la Organizația pentru securitate și Cooperare în Europa (OSCE).