Președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, o critică pe lidera Partidului Acțiunea și Solidaritate, Maia Sandu, și spune că filtrul de intregritate anunțat de blocul PAS și PPDA este doar o acțiune populistă. Mai mult decât atât, deputatul mai spune că filtrul de integritate anunțat de Maia Sandu să îl treacă ea dar nu membrii PL: pentru că „candidații PL-ului îi alege partidul. Noi nu suntem o șaică care să fie trecuți prin strungă”.

Declarațiile au fost făcute de liberal în timpul ședinței de astăzi a Parlamentului. 

„Am vrut să discut cu doamna Sandu, nu mi-a răspuns. Am rugat asistenta mea să o sune pe asistenta dumneaei și până astăzi nu am primit un răspuns. Îmi pare rău. Nu trebuie să ne arătăm mușchii. Mușchii s-au arătat din 94. Trebuie să te gândești și la cetățeni. Asta e rușine. Ce fel de filtru. Am propus să ne așezăm la masă să discutăm circumscripțiile. Pentru lista de partid - desigur că fiecare cu lista lui. Ei cu ACUM, noi nu suntem de acum. Suntem din '88. Este clar că aceste două partide nu vor avea majoritatea. Aici sunt interese împotriva pro-europenilor și a pro-unioniștilor. Trebuie să discutăm că vor fi candidați și a PD-ului și a nu știu cui. Vor fi câte 15 persoane pe circumscripție. Crede doamna Sandu și cu Năstase că vor avea vot util? Nu, nu vor avea”, a declarat Ghimpu. 

Întrebat cu comentează filtrul de integritate anunțat de Maia Sandu și Andrei Năstase, liberalul a răspuns: „Eu să trec integritatea la Maia? Eu care v-am adus alfabet, limba, studii în europa, datorită și muncii mele. Și nu eu l-am votat pe Candu, ea l-a votat. Pentru mine nu a vrut să voteze. Să se filtreze cu cine vrea, numai nu cu mine. Asta e rușine. Trebuie să ai mare obraz să faci asta. Ce înseamnă filtru?”, a declarat Mihai Ghimpu care a adăugat că „Candidații PL-ului îi alege partidul. Noi nu suntem o șaică care să fie trecuți prin strungă. Să îi treacă ea pe ai ei”.

-------------------------------------- Amintim că ieri în cadrul unei emisiuni TV, Maia Sandu a spus că PAS va da curs apelului lansat de PL, doar ca la întrevedere vor merge cu același mesaj: dacă vor pe listele blocului PAS-PPDA, vor trebui să treacă prin filtrele de integritate. Declarațiile au fost făcute în această seară la emisiunea „Punctul pe azi” de la TVR Moldova, după ce liberalii au chemat miercuri seara PAS, PPDA și PLDM la masa negocierilor.

Ea a mai spus că blocul electoral pentru alegerile parlamentare va fi semnat doar de două formațiuni politice – PAS și Partidul Platforma DA. Totuși, în listă s-ar putea regăsi persoane din alte partide.