Ambasadorul Republicii Federale Germania, Angela Ganninger, a mers la Tiraspol unde a avut o întrevedere cu șeful grupării separatiste transnistrene, Vadim Krasnoselski.

Liderul separatist de la Tiraspol a declarat în timpul vizitei că relațiile dintre regimul transnistrean și Ambasada Germaniei la Chișinău se dezvoltă pe parcursul mai multor ani. În opinia lui Kransnosleski, Germania are o poziție activă în procesul de negocieri dintre Chișinău și Tiraspol, se arată pe site-ul așa-numitei Administrații separatiste.

Angela Ganninger declarat că Germania este gata să contribuie la atingerea unor noi compromisuri între cele două maluri ale Nistrului. Diplomatul a mai subliniat că Berlinul acordă o atenție deosebită formatului de negocieri 5+2. Șefa misiunii germane de la Chișinău a mai spus că există perspective de dezvoltare a relațiilor dintre Ambasadă și Administrația separatistă.

Amintim că acum o săptămână, uniunea Europeană a prelungit cu un an sancțiunile contra liderilor separatiști de la Tiraspol „pentru lipsa de progres în reglementarea conflictului transnistrean.”