Primele acțiuni pe care trebuie să le facă reprezentanții blocului electoral format din Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr, dacă accede la guvernare, trebuie să vizeze garantarea statului de drept și să producă dovezi clare că începe lupta împotriva corupției mari.

Oamenii își vor recăpăta încrederea în stat doar dacă vor vedea pași concreți, rezultate concrete. Declarația a fost făcută la emisiunea „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, de către președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, transmite IPN.

Potrivit ei, doar atunci când se vor vedea rezultate în combaterea corupției mari, în recuperarea miliardului furat, în constituirea justiției drept una pentru toți, se va putea conta pe faptul că moldovenii vor vrea să-și deschidă afaceri, iar acest lucru va însemna locuri de muncă, salarii, impozite. Maia Sandu spune că oamenii ar putea simți aceste rezultate în șase luni de la schimbarea guvernării.

Președinta PAS afirmă, cu referire la experți străini, că doar 30% din persoanele care lucrează în domeniul justiției sunt buni. „Managementul organelor de drept trebuie categoric schimbat. Nu e nimeni acolo care să merite să rămână în continuare. După această reevaluare, va trebui să aducem forțe proaspete. În Republica Moldova nu avem nevoie de zeci de mii de judecători, de zeci de mii de procurori, este vorba de sute de oameni și acest lucru îl putem face”, menționează Maia Sandu.

Lidera PAS spune că viitorul bloc, oficial, va fi format din Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr, însă, acesta va fi deschis și pentru reprezentanții altor partide politice, care vor să-și înainteze potențiali candidați și să treacă prin aceleași filtre. „Viitorul bloc va fi semnat de două partide – PAS și PPDA”, afirmă Maia Sandu.