Maia Sandu, spune că PAS va da curs apelului lansat de PL, doar ca la întrevedere vor merge cu același mesaj: dacă vor pe listele blocului PAS-PPDA, vor trebui să treacă prin filtrele de integritate. Declarațiile au fost făcute în această seară la emisiunea „Punctul pe azi” de la TVR Moldova, după ce liberalii au chemat miercuri seara PAS, PPDA și PLDM la masa negocierilor.

Ea a mai spus că blocul electoral pentru alegerile parlamentare va fi semnat doar de două formațiuni politice – PAS și Partidul Platforma DA. Totuși, în listă s-ar putea regăsi persoane din alte partide.

„În continuare suntem deschiși pentru alte partide politice, care au potențiali candidați onești și care se bucură de încrederea cetățenilor....PLDM și alte partide sunt binevenite cu potențiali candidați. Nu contează formalitatea cine semnează, cum semnează. Contează cine intră în această listă. Se lucrează la definitivarea listelor. Ține de activitatea parlamentului curat, o inițiativă independentă. Cei care și-au exprimat dorința de a concura pentru a ajunge în echipa noastră au depus dosarele, încă nu au fost anunțate rezultatele. Și, nu în ultimul rând, urmează să lucreze comisia de meritocrație. Am transmis și eu dosarul, am completat chestionarul pentru parlamentul curat. Așteptăm rezultatele. Același lucru l-a făcut și Andrei Năstase”, a mai spus președintele Partidului Acțiune și Solidaritate.

PAS și PPDA au format anunțat că blocul electoral se va numi „ACUM". În data de 3 noiembrie curent, partidele vor anunța angajamentele față de cetățeni în cazul în care vor ajunge la guvernare.