Pentru că Patriarhul Kirill al Moscovei nu a mai venit în R Moldova, așa cum anunța Igor Dodon, președintele RM s-a dus el la Kirill, în cadrul vizitei pe care o efectuează în Rusia.

Într-o postare pe pagina de Facebook, Dodon face referire la întâlnirea pe care a avut-o cu Patriarhul Kirill.

Am avut o întîlnire cu Sanctitatea Sa Kirill, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii. Am discutat mai multe chestiuni cu privire la sprijinirea valorilor ortodoxe și familiale în Republica Moldova”, a scris Dodon, care a făcut referință la ceea ce el consideră a fi valorile spirituale comune dintre R Moldova și Rusia.

Am menționat că popoarele noastre au valori spirituale comune și o Biserică ortodoxă comună. Biserica Moldovei este parte integrantă a Bisericii Ortodoxe Ruse. Așa a fost, este și, sunt sigur că așa va fi în continuare. Мajoritatea covîrșitoare a credincioșilor creștini ortodocși din Moldova sînt de aceeași părere.”, a precizat Dodon.

Președintele R Moldova nu a renunțat la ideea de a-l vedea pe Kirill la Chișinău

Am exprimat speranța că Sanctitatea Sa ne va vizita țara în timpul imediat următor.”, a scris Dodon.

Vizita lui Dodon la Patriarhul Kirill s-a lăsat și cu medalii

Sanctitatea Sa mi-a acordat Ordinul „Sf. Cuvios Serghie de Radonej”, gradul II, pentru atenția acordată sprijinului activ a inițiativelor publice bisericești ale Bisericii Ortodoxe din Moldova.”, s-a lăudat Dodon.