Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate Maia Sandu a criticat inițiativa PDM de a organiza un referendum privind includerea în Constituție a sintagmei „integrare europeană". Politiciana spune că, aceasta ar însemna să se pună punct pe ideea integrării europene, pentru că „inițiatorul este o forță politică extrem de nepopulară", iar „contextul este unul extrem de negativ".

În cadrul unui interviu acordat pentru Adevărul Live, Maia Sandu spune că „dacă PDM vrea să omoare definitiv sau pe termen lung parcursul european al RM, atunci va merge cu acest referendum”.

„...Nu poți să vii și să pui la discuții un astfel de subiect important, atunci când inițiatorul este o forță politică extrem de nepopulară. Și atunci când contextul este unul extrem de negativ", susține Maia Sandu.

Liderul PAS mai spune că în cazul în care acest referendumva avea loc, prin neprezența oamenilor la vot, se va pune punct pe ideea integrării europene.

„Asta ar însemna să se pună punct pe ideea integrării europene, pentru că știm cu ce se termină referendumurile în general, bine poate prezența la vot ar fi fost mai mare la parlamentare, dar nu neapărat, și atunci riscăm pur și simplu prin neprezența oamenilor la vot să omorâm această idee", adaugă politiciana.

Maia Sandu le-a recomandat democraților să consulte Bruxelles-ul înainte ca să vină cu astfel de soluție.

----------------------------------------- Amintim că Partidul Democrat ar putea organiza un referendum privind introducerea sintagmei "integrare europeană" în Constituţie, asta după ce liberalii şi liberal-democraţii nu au votat în acest sens proiectul de lege în Parlament.